Luister Creatie workshop 2 april 2023

de illustratie: credits foto goddessphotography.nl

Luister-creatie workshops Sarah Sounds

Zondag 2 april, 14.30 – 16.00 u
Woensdag 5 april, 14.30 – 16.00 u
Zondag 16 april, 14.30 – 16.00 u
Zondag 23 april, 14.30 – 16.00 u

Muzikante Sarah Sounds neemt je mee op haar speurtocht naar het geluid in de natuur. Buiten in het park én in onszelf, want wij zijn ook (deel van de) natuur. De Luister-Creatie workshop bestaat uit twee delen – het luisteren en ontdekken (buiten) en het creëren en muziek maken (binnen). 

Eerst gaan we op onderzoek uit in het park. Stap voor stap gaan we vertragen, stil worden en heel gericht luisteren. Welke klanken, ritmes en vibraties zijn er? Wat hoor je, voel je? Wat heeft de natuur je te vertellen?

Vervolgens gaan we naar binnen. Er is tijd om te tekenen en op te schrijven wat je hebt meegemaakt en om onze indrukken kort met elkaar te delen. Met de inspiratie die we buiten hebben opgedaan kunnen we nu spelen en muziek maken! Als ‘instrumenten’ hebben we onze stem, ons lichaam én materiaal uit de natuur zoals takken. Welke klanken, ritmes en vibraties ontstaan er? Door je vrij te voelen om te experimenteren, kunnen er onverwachte arrangementen ontstaan. 

Met de input uit alle Luister-Creatie workshops maakt Sarah een nieuw lied. Dit zal te horen zijn tijdens de Tentoonstelling en Natuur Concert intermezzo’s op 30 april. 

Geen voorkennis nodig, kom zoals je bent! 

Waar: Het Groene Huis, we ontmoeten elkaar bij de hoofdingang
Kosten: geen, een vrijwillige bijdrage is welkom
Leeftijd: leuk voor alle leeftijden, jonge kinderen graag met begeleiding
Aanmelden: via mappingthefutureworld@gmail.com, max 20 deelnemers per workshop
Kleed je passend bij het weer, ook bij regen/slecht weer gaat het door.  

De Luister Creatie workshops zijn onderdeel van Mapping the Future: natuur-kunst-events in Het Groene Huis In de periode 30 maart – 30 april 2023 .
Zie hier het volledige programmaoverzicht.

%d bloggers like this: