Onderweg thuis – een nieuw begin

‘Waarom?’ ‘Waar ga je heen?’ ‘En wat ga je doen?’ – vragen, vragen en ook antwoorden als je even verder leest.

Afgelopen vrijdag. Ik zit in mijn lege kamer in Schiedam. Gedurende het proces van inpakken en afronden stromen er al dagen diverse emoties door mij heen. Angst danst met vertrouwen, twijfel draait rondjes met liefde, stress en ontspanning delen het toneel. Met golven voel ik me overlopen van dankbaarheid voor de mensen om mij heen. Afscheid als viering van de liefde en verbinding die er is. Een paar uur later. Ik sta met mijn backpack en gitaar voor het huis. Sefrijn neemt nog een foto, dan loop ik naar de trein. Rust en vreugde overwegen nu in mij. Ik ben onderweg.

Waarom?
Goeie vraag. Waarom zou je vrijwillig uit dit gave pand met deze liefdevolle community vertrekken? Mijn antwoord in het kort is: natuur en tijd voor verandering. Al sinds de herfst verlang ik naar een thuis waar ik uit de deur ‘de modder’ instap. Ik wil niet langer op mezelf wachten. Als ik de lente al in de februarilucht kan proeven is het tijd voor beweging. Zowel rondom mijn thuis als m.b.t. mijn ondernemerschap (dit najaar heb ik me met Impressions Expressed ingeschreven bij de KVK).

Het boek van choreograaf Royston Maldoom dat ik afgelopen vrijdag in de trein begin te lezen raakt me en sluit sluit mooi aan bij de ‘waarom’ vraag. Ogenschijnlijk willekeurige beslissingen, onverwachtse bewegingen die je uiteindelijk brengen waar je moet zijn. Dit gebeurt als je je innerlijke stem volgt. Logisch dat er ook angst en onzekerheid bij komen kijken, als ik mijn vertrouwde thuis en werkplek inwissel voor het onbekende. Maar ook zij wijzen de weg: uit de comfort zone naar de magie van leven.

Waar?
En magie is er! Op dezelfde dag dat ik mijn zoektocht naar een woonplek in de natuur deelde op social media, boekte een vriendin van me nietsvermoedend haar vlucht naar Peru. Vanaf half april mag ik tijdelijk haar fijne pipowagen op een paradijselijk stuk land bij Utrecht mijn thuis noemen. Tot die tijd ben ik onderweg. De afgelopen dagen in Beieren, bij opa en zusje Lena. De komende dagen bij verschillende lieve mensen in Nederland. Nu voelt het leuk om nog niet te weten waar dat precies gaat zijn.

In juni zal ik helpen koken (en mee beoefenen) tijdens de 21 Day retraite in Plum Village Frankrijk. Natuur, community leven, beoefening, muziek maken – heerlijkheid! Daarna ga ik samen met mijn opa een maand naar Noorwegen waar hij de afgelopen zomers steevast doorbracht. Met zijn 81 jaar gaat dit niet meer alleen. Het lijkt me een bijzondere ervaring, en ik ben benieuwd wat ik tijdens deze reis over zelfzorg in mantelzorg en liefdevol duidelijke communicatie zal leren. Daarnaast zijn fjord, bergen, schrijven en muziek bij het kampvuur ook een aantrekkelijk vooruitzicht.

Wat?
Hierboven heb je al een aantal ingrediënten voorbij zien komen van wat ik ga doen. Luisteren naar mijn hart en ziel, ruimte maken voor wat er wil stromen. Stap voor stap verder ontdekken, specifiek ook in mijn creativiteit en ondernemerschap:

 • Het schrijven van muziek en blogs,
 • zingen en gitaar spelen tijdens ceremonies en andere gelegenheden,
 • meer masseren en dansmeditaties begeleiden,
 • verstilling en liefdevolle aandacht delen in workshops of retraites,
 • op baby’s en kinderen passen
 • werken op het land
 • vertalen van/naar Duits, Nederlands en Engels
 • … (misschien heb jij nog wel een ander idee? 🙂 )

 

De komende weken ben ik hier aan het werk=leven=zijn:

7-8 april: Mantra Vigil door Open Heart Encounters (hele nacht zingen & zijn in een Yurt in de wei)

9 april: Boom beklimmen en mediteren met Boomtoppers & The Monkies (mail naar love@themonkies.nl en ik stuur je meer info)

21 april: Ecstatic Dance Rotterdam (ik neem je met tijdens ceremonie mee de dans in, DJ Petro verzorgt de muzikale sferen)

Elke maandag in april/mei: werken op het land. Meehelpen? Stuur me even een mail naar sarah.schutzle[at]posteo.nl

Nu en dan: stuur ik je graag mijn nieuwsbrief met news & now – inschrijven kan hier.

 

Tot slot, een leef- en werkgemeenschap in de natuur
Uiteindelijk wens ik weer langere tijd in een community leven en werken. Samen zijn vanuit openheid en liefde, waarin we elkaar spiegelen en voeden. Waarin eenieder kan blijven groeien en bloeien. Waarin we voor elkaars kinderen zorgen als-ie er zijn, en voor het land. In de natuur en goed bereikbaar vanuit de stad. Met ruimte en aandacht voor bezoekers die zich tijdens retraites en workshops kunnen voeden aan het verstilling en muziek, beweging en buitenlucht. Ik ben dankbaar voor alle ervaringen die ik hiervoor al heb mogen maken, en alle stappen die ik ook de komende tijd zal doen om stap voor stap te blijven dansen. Onderweg. Thuis.

 

4 Replies to “Onderweg thuis – een nieuw begin”

 1. En waar je ook bent, daar zijn wij. Ik reis met je mee in mijn hart en bewonder je dapperheid. Wat is het mooi om het leven te leven zoals het geleefd wil worden, voluit, volledig, vol liefde ♡

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: